donderdag 26 juni 2008

My discoveries

Vandaag naar het gebruikersoverleg van aquabrowser in Utrecht geweest. De ontwikkelingen rondom MD gaan steeds verder. In een volgende release moet het mogelijk worden titels te voorzien van een waardering (ster of cijfer) en het schrijven van een recensie. Op deze manier moet het voor gebruikers steeds makkelijker worden een persoonlijk tintje te geven aan een beschrijving. Dus taggen, rating geven en recensies schrijven zijn mogelijkheden die binnenkort ook voor BMB beschikbaar komen. Medialab gaat ook bekijken op welke manier de lijstjes gemaakt met MD geexporteerd kunnen worden naar bestanden.
Ik kan mezelfs voorstellen dat bestaande lijsten bijvoorbeeld van de maand van het spannende boek straks geexporteerd kunnen worden naar MD. Het publiek kan dan reageren op deze lijsten middels recensies of aanvullingen.
In hoeverre "onze" gebruikers hiervan gebruik gaan maken is afwachten. Landelijke ervaringen zijn dat mensen zich wel aanmelden voor MD maar met name weinig recensies toevoegen. Hier is een rol weggelegd voor de bibliothecarissen om een begin mee te maken. Een andere mogelijkheid is om dit te koppelen aan bijvoorbeeld librarything (=landelijk). Op deze manier heb je al de nodige input.
Worldcat lijkt veel op MD of omgekeerd, wat aardig is de link naar commerciele boekhandels. In mijn ogen een goede service. Omdat bij worlcat zoveel bibliotheken zijn aangesloten krijgen ze een hoge rating in Google. Is commercieel interessant.

2 opmerkingen:

marlies zei

Informatie over de MD-ontwikkelingen vers van de pers! Wat zou het fijn zijn om zo op de hoogte gehouden te worden... Zou een weblog I&A geen goed idee zijn?

M@rja zei

Mari, dat is even een korte briefing over de MD-ontwikkelingen. Scheelt een werkoverleg!