zondag 8 juni 2008

libary thing

Vandaag het icoontje van libary thing toegevoegd aan mijn blog, en hierin als test enkele titels toegevoegd.
Catalogus+ geeft ook de mogelijkheid om tags, al dan niet publiekelijk aan titels toe te voegen. Probleem zal worden hoe klanten te overtuigen van de meerwaarde van het zelf toekennen van trefwoorden en die interesses te delen met derden. Dit zal waarschijnlijk alleen op kleine schaal gebeuren. Het is daarom goed om te lezen dat de KB haar collectie ook gekoppeld heeft aan libary thing, dit geeft het veel meer body. De collectie van BMB zal in de toekomst misschien ook gekoppeld gaan worden.

2 opmerkingen:

Unknown zei

hee klussert,
geen doe het zelf boeken?

marlies zei

Is het probleem niet eerder "Hoe bibliothecarissen te overtuigen van de meerwaarde van door klanten toegekende trefwoorden? Klanten hebben geen gedegen opleiding gehad van Johan;-) en zoeken vaak op een andere (lees: niet systematische) manier naar informatie.
Wat levert de zoekterm chicklit bijvoorbeeld op? In de catalogus+ 1 boek en in de catalogus van de OBa 27 tags van gebruikers.
Ik heb er alle vertrouwen in dat de gebruikers hun weg in de catalogus beter zullen gaan vinden met tags door gebruikers. En dat zal het zelf toekennen van tags ongetwijfeld ook stimuleren.